5 MEDALJA IZ BUGARSKE S G-2 TURNIRA

Raspoloženi su bili seniori taekwondo kluba Marjan na G2 turniru u Bugarskoj koji je okupio ponajbolje svjetske taekwondo sportaše. Razlog tome leži u činjenici da je ove godine značajno smanjen broj G2 turnira pa je samimtime i krema svjetskog taekwondo sporta krenula na turnir koji nosi više bodova.

Od devet članova Marjana koliko ih je nastupilo u Sofiji njih pet stiglo je do medalje, a najbolje su bile dvije najmlađe, Nika Karabatić i Bruna Duvančić. Dodajmo i da je Marjan u ekipnom poretku zauezo treće mjesto iza reprezentacija Velike Britanije i Turske, a ispred Koreje.

Bruna Duvančić je u kategoriji do 49 kilograma na putu do zlata upisala pet pobjeda, a u polufinalu i finalu je pobijedila dvije Turkinje, svjetsku viceprvakinju Rukiye Yildirim i europsku prvakinju Merve Dincel.

Tek 16-godišnja Nika Karabatić je srebru iz Turske s President cupa i zlatu iz Sloveniju dodala još jedno zlato u Bugarskoj Sofiji.

Srebrni su olimpijci Matea Jelić i Ivan Šapina kao i Paško Božić koji je u polufinalu teške kategorije slavio protiv aktualnog prvaka Europe, Emrea Ateslija iz Turske.

 

SVEUKUPNI POREDAK SENIORA:

  1. VELIKA BRITANIJA 460 bodova
  2. TURSKA 460
  3. TKD MARJAN 390
  4. KOREJA 360
  5. ITALIJA 210