Programi

Vježbaju svi uzrasti, od predškolaca, preko kadeta i juniora pa sve do seniora, no Klub Marjan okuplja 90% djece osnovnoškolske dobi. Program je prilagođen svim grupama, a članovi podijeljeni na početnike, prednatjecatelje i natjecatelje

 

VRTIĆANI

Od 3 – 6 godina

Izgradnja povjerenja i osnovna obuka

Naši programi za najmlađe su za djecu koja ne mogu dočekati da počnu sa aktivnošću. Djeca vole uzbuđenje , a naši kvalificirani i iskusni treneri su tu da im to pruže. Nastava je prilagođena, sigurna i poučna za daljnje životne temelje u vještini i povjerenju. Roditelji malih taekwondo vrtićana također vole priliku osjetiti uzbuđenje svoga djeteta, otvoreno komunicirati sa trenerima i osjetiti radnu atmosferu.

POČETNICI

Treniranjem taekwondoa omogućite svome djetetu: ravnomjerni i pravovremeni razvoj motoričkih sposobnosti, točnije brzine, koordinacije, fleksibilnosti, agilnosti, preciznosti, snage i ravnoteže.  Razvoj funkcionalnih sposobnosti, aerobnih i anaerobnih kapaciteta.  Razvoj motivacije, odlučnosti i koncentracije te prevladavanje straha i prepreka kao i stjecanje radnih navika i samodiscipline.

JUNIORI

Razvijanje karaktera i kontrole

U ovom uzrastu izgrađuju povjerenje i karakter dok se djeca suočavaju s izazovima rasta, škole, odgovornosti, pritiska vršnjaka i postaju tinejdžeri. Naši juniorski programi pokrivaju niz primjerenih i dobro istraženih metoda poučavanja koje usmjeravaju razvoj mladih umova i tijela. Smatramo da naši juniori doista počinju utjelovljavati načela taekwondoa: uljudnost, integritet, upornost i samokontrolu u izražavanju svog jedinstvenog i nesavladivog duha.

SPORTSKA REKREACIJA

Olimpijski Centar ima najmoderniju opremu koja omogućuje nekim od renomiranih imena Hrvatskog Olimpijskog sporta da se pripreme za važne turnire. Pa smo tako i spremni udovoljiti svim Vašim zdravstvenim i fitness potrebama. Početak u bilo kojoj dobi u razini rekreacije može biti zastrašujući. Od prvog kontakta s Marjan Taekwondom, obvezujemo se povećati vašu motivaciju, povjerenje i zdravlje. Naši kvalificirani, profesionalni treneri pružit će vam individualnu pažnju, naučiti vas vrijednim vještinama, pokazati vam sadržaje, istražiti vaše osobne ciljeve i odgovoriti na vaša pitanja kako bi vidjeli je li to prava stvar za vas.

OLIMPIJSKI PROGRAM

Jedan dio kluba je izrazito natjecateljski ustrojen sa fenomenalnim rezultatima u svim uzrasnim kategorijama. Perjanice su Ana i Lucija Zaninović koje su prve Hrvatske blizanke na Olimpijskim igrama. Pored njih u klubu je još veliki broj osvajača najsjajnijih odličja a za istaknuti je Lovru Brečića, Tonija Kanaeta, Nikitu Glasnović, Mateu Jelić, Brunu Vuletić, Lenu Stojković, Ivanu Babić… koji nastavljaju dobro utabani put sestara Zaninović.

FORME

Taekwondo forme zadani su slijed tehnika. One spadaju u tehnički dio prakticiranja taekwondoa.  Forme se u svojoj biti uče i prakticiraju kako bi vježbači razvili pravilnu tehniku i ravnotežu. Slijed tehnika smišljen je tako da se kroz njih uči pravilno povezivati tehnike.

Postoje dvije razine Taekwondo formi, a to su učeničke i majstorske forme. Učeničkih formi ima 8, dok majstorskih ima 9. Učeničke forme nazivaju se Taeguek poomsae dok se majstorske nazivaju Yudanja poomsae.