Belgian Open 2024

Raspoloženi su bili članovi splitskog taekwondo kluba Marjan i na najjačem ovogodišnjem turniru G2 kategorije koji se održao u Belgiji u Lommelu i koji je okupio gotovo dvije tisuće ponajboljih sportaša iz cijelog svijeta. Hrvatska reprezentacija osvojila je šest odličja, a među njima je do medalje stiglo pet članova taekwondo kluba Marjan.

I ovog su puta izvrsni bili mladi članovi, dvije još uvijek maloljetne cure koje se izvrsno snalaze u seniorskim vodama što je samo još jedna potvrda izvrsnog rada i sustava ovog splitskog kluba. Najperspektivnija sportaša grada Splita, Nika Karabatić stigla je do brončane medalje u kategoriji do 57 kilograma pobijedivši svjetsku i azijsku prvakinju, Kineskinju Luo Zongshi.

Drugo zlato u nizu pripalo je Miji Tukić, europskoj prvakinji do 21 godine kojoj je najveća konkurencija u klupskoj kolegici Ivani Duvančić, osvajačici svjetske i europske bronce.

Da ne bude sve na najmlađima pobrinilo se troje iskusnijih, dvostruka svjetska i europska prvakinja i najbolja sportašica Hrvatske Lena Stojković stigla je brončane medalje, a u borbi za medalju bila je bolja od klupske kolegice Brune Duvančić. Raspoložena je bila i olimpijska pobjednica Matea Jelić koja je osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 73 kilograma kao i  olimpijac Ivan Šapina kojem je srebro pripalo u kategoriji do 87 kilograma.