BRUNA DUVANČIĆ SREBRNA NA EUROPSKOM JUNIORSKOM PR.

Godina iz snova za taekwondo klub Marjan nastavila se već prvog dana juniorskog europskog prvenstva na kojem je Bruna Duvančić osvojila jubilarnu 60-u veliku medalju, a čak sedmu ove godine za klub. U kategoriji do 42 kilograma Splićanka je upisala tri pobjede, u prvom je slavila protiv Anje Popović 18:3, u četvrtfinalu pobijedila prvu nositeljicu iz Velike Britanije Danyu Serry 3:2 da bi u polufinalu preskočila Ruskinju Titarenko. U finalu je ipak bolja bila druga Ruskinja Fayzulina sa 2:8

Najljepšu priču sličnu onu sestrama Zaninović skoro je ispričala njena sestra blizanka Ivana Duvančić u kategoriji do 44 kilograma. Nakon dvije teške pobjede protiv Španjolke i Ruskinje Ivana je u dramatičnoj borbi za medalju izgubila s tijesnih 12:13 od Grkinje Ionannidou. Na koncu je ipak ostala na petom mjestu, ali s vjerom da će taekwondo klub Marjan i u budućnosti imati lijepe priče sestri blizanki s obzirom da je ovo već druga medalja Brune koja je prije dvije godine bila kadetska prvakinja Europe.

Možda i najveći favorit za medalju na ovom prvenstvu Lena Stojković koja već radi velike stvari u seniorkama zaustavljena je već u prvom kolu od fantastične Ruskinje, a čast da osvoji jubilarnu 60-u medalju za splitski Marjan pripala je tako Bruni Duvančić. Nevjerojatna rezultatska godina za Splićane još je jedna potvrda sustavnog rada posljednjih puno godina jer je ovo čak sedma medalja u ovoj godini sa svjetskih i europskih prvenstava.