Bruna Vuletić brončana na Svjetskom prvenstvu.

Bruna donijela broncu Marjanu: u zadnjih deset godina samo 2017. je ostala prazna

Kad se sa Svjetskog prvenstva vratiš s jednom medaljom, a dobar dio javnosti uzvrati pitanjem „Samo?“, onda je to znak da ste veliki klub. To vrijedi za splitski Taekwondo klub Marjan koji je na netom završenoj svjetskoj seniorskoj smotri u Manchesteru osvojio jedno odličje. Možemo i mi konstatirati „samo“, jer ih je moglo i moralo biti više. No i to jedno, brončano koje je donijela Bruna Vuletić, vrijedno je. Svako je vrijedno i iza svakog stoje godine napornog i sustavnog rada kojim se u Marjanu diče.

Bruna je do medalje stigla u kategoriji do 62 kg pobjedom u posljednjoj sekundi četvrtfinalne borbe protiv Ruskinje Julije Zajceve 13:12. U polufinalu je izgubila od Brazilke Caroline Santos 14:11.

– U četvrtfinalu nisam uopće razmišljala o medalji. Gubila sam 12:11 i više nisam imala što izgubiti, u zadnjih par sekundi krenula sam na sve ili ništa i došla do boda – rekla je uskoro dvadesetogodišnja Bruna po povratku u Split, u trofejnoj sali klupskih prostorija na Blatinama.

– Sretna sam, ali je moglo biti i bolje. U polufinalu se nisam dobro snašla. Nisam zadovoljna kako sam to odradila – priznala je Bruna koja je u utrci za Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine, no budući da se kategorije spajaju konkurencija joj je kolegica iz kluba Nikita Glasnović koja bolje stoji na olimpijskoj rang ljestvici do 57 kg. Mjesta ima samo za jednu.

Bruna, inače izvanredna studentica splitskog Kineziološkog fakulteta, dodaje kako su je motivirali dramatični porazi njezinih klupskih kolegica Lene Stojković, Nikite Glasnović i Matee Jelić koje su bez medalje ostale u posljednjim sekundama.

– Žao mi je što one nisu osvojile medalje, no zbog svega toga bila sam motivirana da se meni ne dogodi ista stvar – rekla je Bruna.

Njezin trener Veljko Laura, koji je nakon desetaka medalja u kadetskom i juniorskom uzrastu dočekao prvu seniorsku, nadovezao se:

– Šteta, mogli smo se doma vratiti s vrećom medalja, no i ova jedna puno nam znači. Do sada su svjetske medalje osvajale samo sestre Zaninović, tako da je Brunina medalja poticaj mlađoj generaciji, kojoj i sama pripada, da i oni vide da mogu. Nadam se da je ovo najava novog vala – kaže Laura koji seniore Marjana trenira s „alfom i omegom“ kluba Tonijem Tomasom i Markom Novakom.

Medalja Brune Vuletić samo je još jedna potvrda kvalitetnog i kontinuiranog rada u Marjanu. Taj je klub dao gotovo polovicu reprezentacije u Manchesteru, sedam od 16 članova, a od petero najizglednijih kandidata za OI u Tokiju četvero ih stiže baš iz Marjana: Toni Kanaet, Lovre Brečić, Nikita Glasnović i Matea Jelić. No kako rekosmo, i Vuletić je još u igri.

Vrijedni tajnik kluba Sandro Deak istaknuo je i sljedeće podatke, za divljenje:

– U posljednjih deset godina samo 2017. klub je ostao bez seniorske medalje s velikih natjecanja. U tom su razdoblju Marjanovi borci i borkinje osvojili su 21 medalju, a od 2007. do danas Marjan je osvojio 54 medalje u svim uzrastima na svjetskim i europskim prvenstvima te olimpijskim igrama.

Izvor: Slobodna Dalmacija