ČETIRI LAUREATA U IZBORU ZA NAJBOLJE SPORTAŠE GRADA SPLITA

U Hrvatskom domu održana je dodjela nagrada splitskog saveza športova za najbolje u 2022. godini. Nakon rezultatski iznimno uspješne sezone za taekwondo klub Marjan za očekiati je bilo i da će dio laureata biti među našim sportašima i trenerima iako je izbor bio iznimno neizvjestan, a najbolje od hrvatskog sporta u prošloj godini dolazi upravo iz Splita.

Od deset laureata na koncu su četiri iz taekwondo kluba Marjan. Nagrada najboljoj sportašici grada Splita pripala je Leni Stojković, svjetskoj i europskoj prvakinji u istoj godini koja je tako nakon titule najbolje u Hrvatskoj ponijela i onu najbolje u svome gradu. Njen trener Veljko Laura ponio je nagradu za najboljeg trenera Splita, a na tom je mjestu naslijedio Tonija Tomasa koji je nagradu ponio čak 10 puta u posljednjih 12 godina.

Najboljom mladom sportašicom grada proglašena je Ivana Duvančić, osvajačica nevjerojatne tri medalje u 2022. godini. Svjetskoj i europskoj seniorskoj bronci dodala je i broncu sa europskog prvenstva za mlađe seniore.

Posebno priznanje pripalo je Matei Kolovrat, osvajačici olimpijskog zlata u konkurenciji gluhih.

Dodajmo da je među nominiranima bio još veliki broj sportaša Marjana, među kojima i Ivan Šapina, europski prvak za najboljeg sportaša Splita, ali je tu konkurencija bila strahovito jaka. Marko Livaja je na koncu bio laureat sa svjetskom broncom iz Katara.