EUROPSKO PRVENSTVO ZA MLAĐE SENIORE U BUKUREŠTU 2023.

Prvog dana europskog prvenstva za mlađe seniore koje se održava u Bukureštu taekwondo klub Marjan postao je bogatiji za nove dvije velike medalje. Magdalena Matić je u teškoj kategoriji postala prvakinja Europe. U prvom kolu je bila slobodna, u drugom bolja od Francuskinje Emne Hamadache 2:0 u rundama da bi medalju osigurala četvrtfinalnom pobjedom protiv Turkinje Huriye Nur Ergin s novih 2:0. Polufinalni sraz sa Ukrajinkom Marijom Kuts otišao je na stranu Splićanke s 2:1 u rundama za veliko finale protiv još jedne Hrvatice Darije Zeljko. U iznimno uzbudljivom finalu Darija je povela 1:0 u rundama, ali je Magdalena okrenula borbu za veliko slavlje s 2:1 i novo zlato za svoj klub. Podsjetimo, Magdaleni je ovo drugo europsko zlato jer je već bila i europska kadetska prvakinja.
Do brončanog odličja stigao je Ante Kovač koji je tako postao 48 sportaš Marjana s medaljom na nekom od tri najveća natjecanja što je samo još jedna potvrda sustavnog rada ove splitske tvornice medalja. U kategoriji do 74 kilograma imao je čak 30 protivnika što je ogromna brojka za europsko prvenstvo. U prvom je kolu slavio protiv Rumunja Manyherta, u drugom je bio bolji od Jona Gashija s Kosova dok je medalju osigurao pobjedom nad Grkom Chartomatsidisom 2:1. U polufinalu je ipak s 1:2 u rundama bio bolji reprezentativac Turske Yigithan Kilic, kasniji prvak Europe, čime je Kovač ostao na ranije osvojenoj bronci. Zanimljivo je da je ovim odličjem u klubu još jedan par iz iste obitelji stigao do europskih medalja. Nakon niza sestara koje su osvajale medalje na najvećim svjetskim smotrama poput Ane i Lucije Zaninović, Ivane i Brune Duvančić, Petre i Klare Uglešić i Nike i Ree Kozice, Ante i Klara Kovač postali su prvi brat i sestra s velikom medaljom za Marjan.
Na tatami su od Marjanovih sportaša prvog dana izašli još Leon Hrgota i Marija Uglešić. Juniorski prvak Europe Hrgota upisao je pobjedu na otvaranju prvenstva da bi ga u drugoj borbi zaustavio Slovenac Kovačić. Marija Uglešić, jedna od tri sestre reprezentativke u ovoj godini nastupila je u kategoriji do 57 kilograma koja je brojala 33 sportašice starog kontinenta. Turnir je otvorila pobjedom nad Ukrajinkom Kostenvevych 2:0 u rundama, ali ju je u osmini finala zaustavila Njemica Rovithis.

Mia Tukić je postala europska prvakinja, a Mila Mastelić viceprvakinja. Epilog je to drugog dana europskog U-21 prvenstva za splitski taekwondo klub Marjan koji nakon dva dana ima četiri medalje, dva zlata, srebro i broncu.
Mia Tukić je u jakoj konkurenciji od 33 protivnice u kategoriji do 53 kilograma stigla do naslova prvakinje Europe. U prvom je kolu bila slobodna, u drugom bila bolja od Belgijke Elien Rabaut 2:0 da bi u osmini finala preskočila i Francuskinju Lenyu Kamkasoumphou s novih 2:0 u rundama. Do medalje je stigla četvrtfinalnom pobjedom nad Azerbajdžankom Samarrukh Osmanovom s 2:0. U polufinalu je reprezentativka Turske Senanur Celik pružila jači otpor, ali to joj je bilo dovoljno tek za poraz 1:2 u rundama čime je Mia otišla u finale prvenstva. Tamo je čekala još jedna Turkinja Ruya Diler koja je završila na isti način kao i reprezentativna kolegica, porazom od 1:2 za novo intoniranje Lijepe naše.
Mila Mastelić je u kategoriji do 73 kilograma stigla do srebrne medalje. U prvoj borbi je slavila protiv Armenke Nine Urganaeve 2:0 u rundama, u četvrtfinalu je medalju osigurala s novih 2:0 nad neugodnom Španjolkom Helenom Garciom Suarez da bi u polufinalu pobijedila i Turkinju Silu nur Gencer još jednom bez izgubljene runde. U dramatičnom finalu prva runda je završila 2:2, druga runda 4:4, ali je na koncu zlato ipak otišlo na stranu fenomenalne Turkinje Sude Uzuncavdar. Iako Mila nije osvojila naslov prvakinje Europe veseli predstava protiv Turkinje koja u ovoj godini ima dvije medalje na grand prixevima u teškoj kategoriji dok je prošle godine osvojila finalni grand prix u Riyadu i već je prekaljena seniorka.
Malo je nedostajalo za hat trick Marjana drugog dana europskog prvenstva, ali je Mariela Parčina ostala bez medalje u posljednjoj sekundi četvrtfinala kojeg je na koncu izgubila 1:2 u rundama.

Trečeg dana Europskog prvenstva za mlađe seniore Josip Bilić Pavlinović je postao novi prvak Europe u kategoriji do 87 kilograma. Ukupno je to peta medalja za splitski taekwondo klub Marjan na europskom prvenstvu za mlađe seniore.
Bilić je na putu do zlata upisao četiri pobjede. U prvom je slavio protiv Francuza Mehnane 2:0 u rundama, u četvrtfinalu je bio bolji od Rumunja Snacova s novih 2:0 da bi plasman u finale osigurao pobjedom nad Šveđaninom Erikom Farmakasom s 2:1 u rundama.
Finalna borba bila je neizvjesna do posljednje sekunde , ali je Josip bio koncentriran i stigao do novog zlata za Hrvatsku, ukupno trećeg Marjana od pet medalja u Bukureštu nakon tri dana prvenstva. Josip je bio bolji od Ukrajinca Harbara.