Fantastični rezultati članova taekwondo kluba Marjan stižu iz Alžira s poprišta mediteranskih igara

Fantastični rezultati članova taekwondo kluba Marjan stižu iz Alžira s poprišta mediteranskih igara. S pet odličja najtrofejniji hrvatski sport na Igrama je upravo taekwondo, a čak su četiri medalje djelo splitskih sportaša. Konkurencija u taekwondou je jaka i doći do medalje na Mediteranskim igrama slično je kao i uzeti europsko odličje. Najjači predstavnici Turske, Španjolske, Francuske, Srbije, Egipta učinili su natjecanje spektakularnim i ponudilo nam nekoliko pravih taekwondo klasika.

Olimpijska pobjednica Matea Jelić osvojila je novo zlato u finalu pobijedivši aktualnu europsku prvakinju, Španjolku Castro Burgos s tijesnih 8:7 što dovoljno govori o samoj borbi. Na ovaj način Matea je potvrdila da se definitivno vratila i da je očekuju paklene pripreme za svjetsko prvenstvo i jedinu medalju koja joj u karijeri nedostaje.

Olimpijac Ivan Šapina osvojio je i drugo zlato za splitski Marjan, a na putu do najviše stepenice pobjedničkog postolja slavio je redom, protiv Dinka Šegedina 24:3, Talijana Botte 18:15 i Marokanca Bassela 35:25.

Brončana Bruna Duvančić sa samo 17 godina nastavlja nizati odličja u ovoj godini, u samo šest mjeseci seniorskog staža upisala je medalju na europskom prvenstvu u Manchesteru, medalju na grand prixu u Rimu, pet medalja na G2 turnirima te sad i medalju na mediteranskim igrama. I u njenoj kategoriji o kvaliteti Igara dovoljno govori činjenica da je polufinale izgubila s tijesnih 5:7 od aktualne prvakinje Europe, Dincel iz Turske.

Medaljama se vratio i olimpijski kandidat Lovre Brečić u kategoriji do 68 kilograma, u osmini finala je pobijedio Ceccaronija prekidom 26:6, u četvrtfinalu je novim prekidom 42:10 bio bolji od Canija da bi ga u polufinalu zaustavio aktualni prvak Europe, reprezentativac Turske Hakan Recber s tijesnih 33:36.