Informacije i
Obavijesti

Tri medalje na President cupu

Članovi taekwondo kluba Marjan osvojili su tri odličja na President cupu, turniru G2 kategorije koji jedini iz Europe nosi dodatne bodove za plasman na olimpijske igre u Tokiju 2020. O snazi turnira dovoljno govori činjenica da je nastupilo 2600 natjecatelja, a samo u kategoriji Lovre Brečića nastupila su 73 natjecatelja s čak 4 kontinenta dok je Lovri do zlatnog odličja trebalo proći nevjerojatnih sedam kola. Ukupno je Brečić imao razliku bodova 184:87. Kao prvi nositelj u prvom kolu je bio slobodan, u drugom je slavio prekidom protiv Rusa Bulata Nigmetzianova 24:4, u trećem novim prekidom 34:14 protiv Urolova da bi u osmini finala trećim prekidom pobjedio Njemca Konstatntinidisa 28:8. U borbi za medalju Lovre je bio bolji sa 45:29 od Gruzijca Kavtaradzea da bi u polufinalu pobjedio i drugog Rusa Kanaeva 29:17. Finalni meč Lovre je zaključio novom pobjedom protiv predstavnika Turske rezultatom 24:15.

Brečić je tako u predolimpijsku sezonu ušao s velikih 20 bodova u borbi za direktan plasman na olimpijske igre, ali za potvrdu će trebati cijele sezone ostati maksimalno fokusiran i čvrsto na zemlji jer će doslovno nijanse odrediti putnike u Tokyo.

Pored zlata Lovre Brečića, Marjan je medalje kompletirao dan ranije srebrom Nikite Glasnović u kategoriji do 57  kilograma i broncom Matee Jelić do 73 kilograma. Nikita je fenomenalno startala u sezonu uz dvije medalje u tjedan dana. Zlatu s G1 turnira na Cipru dodala je srebro i 12 bodova na President cupu. Četiri pobjede bile su dovoljne za finale gdje ju je zaustavila fantastična Hatice Kubra.

Matea Jelić je osvojila brončano odličje u težoj kategoriji od svoje standardne te nastavila rasti na olimpijskim rang listama. U kategoriji do 73 kilograma upisala je tri pobjede uz bodovnu razliku 40:4 da bi u polufinalu izgubila na zlatni bod od još jedne Turskinje Nafie Kus.

Toni Kanaet je nakon povratka tatamiju zbog mononukleoze i povrede oka nastup završio porazom u trećem kolu od Jordanca Abughausha 16:18 kao i Leon Glasnović koji je zaustavljen od Ferhata Can Kauvrata iz Turske 24:27.

Odlične su bile mlade Paula Antunović i Lena Stojković koje su upisale po tri visoke pobjede da bi obje izgubile u borbi za medalju od Ruskinje Medvedeve i Britanke Jordyn Smith.

Bruna Vuletić nije imala sreće jer je već u drugom kolu poražena od kasnije pobjednice i svjetske prvakinje Irem Yaman 2:7 dok su Ivana Babić i Lucija Domić nastup završile u prvom kolu.