Kup Ambasadora

Spektakularno otvaranje taekwondo turnira Marjan Kup Ambasadora Republike Koreje održalo se u olimpijskom centru taekwondo kluba Marjan na Lokvama. Suradnja Hrvatske i Koreje, podrška Ambasade Koreje taekwondo klubu Marjan i njegovom radu i uzajamno poštovanje za promicanje njihove kulturne baštine.
Međunarodni turnir održao se u tri discipline, borbama, formama i kicku, a njegovom otvaranju nazočio je veliki broj uzvanika i dužnosnika. Veleposlanik Republike Koreje gospodin Hong Sungwook osobno je stigao u Split, kao i viceveleposlanica Južne Koreje u Hrvatskoj gospođa Park Junghyun. Prisutan je bio i počasni konzul gospodin Damir Primorac, a ispred Županije su stigli župan, gospodin Blaženko Boban i pročelnik za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport gospodin Tomislav Đonlić. U ime Grada Splita ambasadora je pozdravio gospodin Igor Maretić, voditelj odsjeka za sport dok se svima okupljenima obratila u ime taekwondo kluba Marjan i Hrvatskog taekwondo saveza Lucija Zaninović
Demo team taekwondo kluba Marjan, finalisti prošlogodišnjeg supertalenta izveli su svoju točku zajedno sa sportašima iz Južne Koreje čime su još jedom povezali ove dvije države.
Rezultatski su članovi taekwondo kluba Marjan bili najuspješniji na natjecanju sa 29 zlata, 27 srebra i 26 bronci.