Lovre Brečić seniorski viceprvak Europe

Član splitskog Marjana Lovre Brečić osvojio je srebro na europskom seniorskom prvenstvu koje se održava u Bariju. Lovre je u kategoriji do 63 kilograma u prvom kolu bio slobodan, u drugom je slavio protiv Ukrajinca Dziube 18:8 da bi u borbi za medalju pobijedio iznimno neugodnog Rusa Boluta Izutdinova 28:16. Polufinalnu borbu protiv Mađara Levente Josza odradio je rutinski i rezultatom 30:12 otišao u finale gdje ga je čekao svjetski prvak i dvostruki europski prvak Achab koji je pobjedom protiv Brečića stigao do svog trećeg naslova prvaka Europe.

Lovri Brečiću je to druga uzastopna medalja na europskim smotrama s obzirom da je prošle godine u Kazanu bio prvak Europe u istoj kategoriji. Ovim srebrom Brečić je osvojio 24 boda u borbi za direktan plasman na olimpijske igre u Tokyu, a konačni rasplet znat će se nakon finalnog grand prixa u Moskvi početkom prosinca.

Ovom medaljom Brečića i taekwondo klub Marjan je došao do uspjeha kojeg vjerojatno nije postigao nijedan drugi klub na svijetu. U istoj godini njegovi članovi osvojili su medalje na pet velikih natjecanja u četiri različite uzrasne kategorije. Bruna Vuletić je brončana na svjetskom seniorskom prvenstvu, Lovre Brečić srebrni na europskom seniorskom prvenstvu, Klara Kovač, Lucija Domić i Paula Antunović osvojile su srebro i dvije bronce na europskom prvenstvu za mlađe seniore, Bruna Duvančić je srebrna na europskom juniorskom dok su Rea Kozlica i Emanuela Beriša odnijele srebro na europskom kadetskom prvenstvu. Osam medalja u istoj godini, a sljedeća dva dana u Bariju nastupaju još Toni Kanaet, Nikita Glasnović, Matea Jelić i Leon Glasnović koji se nadaju medalji i bodovima za Tokyo.

Prvog dana europske smotre nastupilo je još troje Hrvata, u kategoriji do 49 kilograma Kristina Tomić, aktualna brončana na svijetu izgubila je u borbi za medalju od Njemice Ele Aydin,  Ana Taslak je zaustavljena u prvom kolu protiv olimpijske viceprvakinje Tijane Bogdanović dok je Josip Teskera izgubio od Bjelorusa Anushkevicha.

DALMACIJADANAS.HR:

SPORT.HRT.HR