MARJAN NAJBOLJI HRVATSKI KLUB U JUNIORSKOJ KONKURENCIJI

Taekwondo klub Marjan vratio se i s prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke s peharom za najbolji klub. U Zagrebu je na državnom prvenstvu nastupilo 17 sportaša kluba, a njih 14 stiglo je do odličja od čega 6 državnih prvaka te po četiri srebra i bronce. U sveukupnom poretku Marjan je prvi sa 83 boda ispred Diva iz Knina s 29 bodova i Iona iz Zagreba koji je osvojio 27 bodova. Juniorke su u ekipnom plasmanu prvakinje Hrvatske, a poredak kod djevojaka isti je kao i kod sveukupnog poretka.
Juniorsko prvenstvo Hrvatske ujedno je bio i treći, odlučujući kriterijski turnir za plasman na svjetsko prvenstvo, a vizu je izborilo čak šest sportaša Marjana; Magdalena Matić, Marija Uglešić, Lana Graovac, Maja Srhoj, Marin Ćurković te Viljem Bezjak.
Dodajmo i da je Lana Graovac najbolja sportašica juniorskog prvenstva Hrvatske kojoj su do zlata trebale četiri pobjede.
U pojedinačnom poretku zlatni su Mariela Parčina, Maja Srhoj, Nina Jurlin, Lana Graovac, Marin Ćurković i Viljem Bezjak, srebro je pripalo Marijeti Ercegović, Dori Kozić, Mariji Uglešić i Maji Mladini dok su brončani Nika Lucić, Eni Peljto, Lucija Gruić i Nenad Kovačić.

SVEUKUPNI POREDAK JUNIORSKOG PH:
MARJAN 83 BODA
DIV KNIN 29
ION 27

JUNIORKE:
MARJAN 64 BODA
DIV KNIN 24
ION 23

JUNIORI:
ACTIV 23 BODA
MARJAN 19
SUSEDGRAD SOKOL 13