MARJAN NAJBOLJI NA KRITERIJSKOM TURNIRU U ZAPREŠIĆU

Raspoloženi su bili juniori taekwondo kluba Marjan na drugom kriterijskom turniru u Zaprešiću koji se boduje za plasman na europsko juniorsko prvenstvo odnosno za ulazak u nacionalnu selekciju.  

Nakon dva turnira u Kninu i Zaprešiću neke kategorije već imaju svoje reprezentativce s vizom za prvenstvo starog kontinenta.  

Nika Karabatić neprikosnoveni je vladar kategorije do 55 kilograma s dva zlata kao i Mia Tukić kategorije do 52 kilograma te su njih dvije već osigurale plasman na EP prije trećeg kriterijskog natjecanja, prvenstva Hrvatske.  S dva zlata u kategoriji do 78 kilograma reprezentativac Hrvatske je i Leon Hrgota. 

Priliku za izborit nacionalni dres imat će još tri sportašice Marjana, u teškoj kategoriji međusobno odlučuju Mariela Parčina i Magdalena Matić  koje imaju zlato i srebro odnosno zlato i broncu s prva dva kriterijska turnira dok će PH odlučiti o putniku u kategoriji do 46 kilograma gdje Lucija Gruić ima zlato i srebro. 

Dodajmo da su članovi Marjana s 12 osvojenih odličja zauzeli uvjerljivo prvo mjesto u konkurenciji juniora sa 79 bodova ispred Iona s 38 i Susedgrad Sokola s 36 bodova. 

 

REZULTATI ZAPREŠIĆ OPEN 2023