MARJAN PRVAK EUROPE

Taekwondo klub Marjan osvojio je klupski naslov prvaka Europe. Epilog je to prvenstva koje se održalo u Bugarskoj Sofiji i koje je trajalo tjedan dana. U konkurenciji čak 380 klubova i nevjerojatnih 1600 natjecatelja Marjan je postao prvak Europe u seniorskom uzrastu, prvak Europe u kadetskom uzrastu kao i sveukupni prvak Europe. Za stopostotni učinak nedostajala je tek titula juniorskih prvaka Europe koji su natjecanje završili na drugom mjestu.  

Kući se tako u svoj Split sportaši Marjana vraćaju s četiri pehara odnosno velikih 16 pojedinačnih medalja.  

U seniorskom uzrastu zlato je osvojila svjetska i europska prvakinja Lena Stojković kao i Paško Božić te Mila Mastelić dok su srebrni Lovre Brečić, Bruna Duvančić i Josip Bilić Pavlinović. U ekipnom poretku seniora Marjan je prvi sa 582 boda ispred reprezentacije Maroka s 362 boda i Azerbajdžanskog Gilana s 350 bodova. 

Medalje za kadetski naslov prvakinja Europe donijele su zlatne Lana Graovac i Maja Srhoj, srebrna Marijeta Ercegović te brončane Marija Miladin i Klara Uglešić. U ekipnom poretku kadeta Marjan je prvi sa 368 bodova ispred Grčkog Achilleasa sa 266 bodova i Francuskog Antonya koji je skupio 264 boda.  

U juniorskom uzrastu zlatne su Marija Uglešić, Magdalena Matić i Mia Tukić, srebrni je Leon Hrgota, a brončana Mariela Parčina. Naslov prvaka je otišao Poljacima ispred Marjana dok su na trećem mjestu Turci iz Turk telekom teama.  

Dodajmo da je europsko klupsko prvenstvo ujedno bio i kvalifikacijski turnir za dodatne kvote za direktni plasman na europska prvenstva u mlađim seniorima, juniorima i kadetima. Plasman na prvenstva starog kontinenta su tako direktno izborili Mila Mastelić, Marija Uglešić, Magdalena Matić, Mia Tukić, Lana Graovac, Maja Srhoj, Marijeta Ercegović, Josip Bilić Pavlinović i Leon Hrgota.