Marjan prvak Hrvatske u kadetskom i juniorskom uzrastu

Članovi splitskog Marjana ekipni su prvaci Hrvatske u juniorskom i kadetskom uzrastu nakon održanih prvenstava za mlađe uzraste 19. i 20.6.2021. godine u Zaprešiću u dvorani Srednje škole Ban Josip Jelačić.

Dok je kadetima i kadetkinjama to bio jedini kriterijski turnir za plasman na europsko prvenstvo juniorima i juniorkama je bio prvi od tri koja će služit izborniku za odabir reprezentativaca.

Članovi splitskog Marjana osvojili su 24 medalje, osam u kadetskom uzrastu i 16 u juniorskom uzrastu, pehare za najbolje u Hrvatskoj ponijele su kadetkinje i juniorke dok su juniori ekipno drugoplasirani.

Zlato i plasman u reprezentaciju Hrvatske za EP osvojile su kadetkinje Lucija Gruić, Tea Božić i Magdalena Matić, a na odličnom putu prema europskoj juniorskoj smotri su i prvaci Hrvatske Ante Kovač, Bruna Duvančić, Nika Karabatić, Ivana Duvančić, Rea Kozlica, Mila Mastelić i Emanuela Beriša.

Najbolja juniorka prvenstva Hrvatske je Bruna Duvančić s bodovnom razlikom 97:7.

 

SVEUKUPNI POREDAK JUNIORI/JUNIORKE

1.MARJAN 105 BODOVA

2.DUBRAVA 34 BODA

3.ION 33 BODA

 

SVEUKUPNI POREDAK KADETI/KADETKINJE

1.MARJAN 55 BODOVA

2.ION 35 BODOVA

3.PANTERA 27 BODOVA

 

Osvajači odličja na PH

Zlato: Ante Kovač, Bruna Duvančić, Nika Karabatić, Ivana Duvančić, Rea Kozlica, Mila Mastelić, Emanuela Beriša, Lucija Gruić, Tea Božić, Magdalena Matić

Srebro: Kristijan Perajica, Mia Stanojević, Ena Grubšić, Mia Tukić, Lovre Poljak, Dora Kozić

Bronca: Leon Hrgota, Bruno Buturović, Neven Čaljkušić, Marijeta Dropuljić, Petra Šavija, Lana Graovac, Nina Jurlin, Petra Mršić