Matea Jelić brončana u kategoriji do 67 kg

TREĆA MEDALJU ZA HRVATSKU NA EP U TAEKWONDOU – MATEA JELIĆ BRONČANA  U KATEGORIJI DO 67 KILOGRAMA

Posljednjeg dana europskog seniorskog prvenstva do treće medalje za Hrvatsku stigla je članica splitskog Marjana Matea Jelić u kategoriji do 67 kilograma. U prvom kolu Matea je bila slobodna, u drugom pobijedila Ruskinju Karinu Zhdanovu 14:8 , a u borbi za medalju Nadicu Božanić, svjetsku juniorsku prvakinju i olimpijsku viceprvakinju mladih 18:5. U polufinalu Mateine kategorije našla se krema svjetskog taekwondoa, Nur Tatar, vlasnica nevjerojatnih deset medalja u posljednjih devet godina, svjetska i europska prvakinja, osvajačica bronce i srebra na olimpijskim igrama u Londonu i Rio de Janeiru, Magda Wiet Henin sa tri svjetske i europske medalje i dva uzastopna odličja na grand prix natjecanjima ove godine te Lauren Williams, dvostruka uzastopna prvakinja Europe. Upravo je Britanka Lauren slavila protiv Matee u polufinalu europskog rezultatom 12:17 čime je Jelić ostala na ranije osiguranoj brončanoj medalji. Druga je to medalja za Jelić na smotrama najboljih Europljana nakon Montreuxa 2016., a od tada je tri puta zaustavljena na dramatičan način u borbama za medalje na svjetskim i europskim prvenstvima. Na svjetskom u Mujuu 2017. godine izgubila je na zlatni bod od Nur Tatar, na europskom 2018. u borbi za medalju je slomila kost u ruci protiv Ruskinje Poline Khan da bi ove godine u Manchesteru na SP izgubila u posljednjoj sekundi od Brazilke Titoneli.

Hrvatska reprezentacija svoj nastup na europskom seniorskom prvenstvu završila je s tri medalje, srebrima Lovre Brečića i Tonija Kanaeta te bronci Matee Jelić.

Posljednjeg dana natjecanja u Bariju odHrvata je nastupio i Ivan Šapina, brončani sa svjetskog prvenstva ove godine, ali je u prvoj borbi zaustavljen od reprezentativce Turske.

 

NEVJEROJATNI SPLITSKI MARJAN OSVOJIO DESET MEDALJA U ISTOJ GODINI NA SVJETSKIM I EUROPSKIM PRVENSTVIMA U SVIM UZRASNIM KATEGORIJAMA

Nevjerojatna je ovo godina za sportaše taekwondo kluba Marjan koji je sustavnim radom stigao do deset medalja na svjetskim i europskim prvenstvima u istoj godini na pet različitih natjecanja u četiri uzrasne kategorije. Plod sustava koji se razvija već gotovo dva desetljeća i u koji je uključeno 20-ak zaposlenih trenera, kondicijskih trenera, doktora, fizioterapeuta, nutricionista, administracije…

 

SVJETSKO SENIORSKO, MANCHESTER, SVIBANJ 2019.

BRUNA VULETIĆ – BRONCA DO 62 KILOGRAMA

 

EUROPSKO SENIORSKO, BARI, STUDENI 2019.

LOVRE BREČIĆ – SREBRO DO 63 KG

TONI KANAET – SREBRO DO 80 KG

MATEA JELIĆ -BRONCA DO 67 KG

 

EUROPSKO ZA MLAĐE SENIORE, HELSINGBORG, RUJAN 2019.

KLARA KOVAČ – SREBRO DO 53 KG

LUCIJA DOMIĆ – BRONCA DO 62 KG

PAULA ANTUNOVIĆ – BRONCA DO 46 KG

 

EUROPSKO JUNIORSKO, OROPESA DEL MAR, LISTOPAD 2019.

BRUNA DUVANČIĆ – SREBRO DO 42 KG

 

EUROPSKO KADETSKO, OROPESA DEL MAR, LISTOPAD 2019.

REA KOZLICA – SREBRO DO 47 KG

EMANUELA BERIŠA – BRONCA PLUS 59 KG