MATEA JELIĆ DRUGI PUT ZAREDOM NAJBOLJA SPORTAŠICA HRVATSKE, TONI TOMAS NAJBOLJI TRENER HRVATSKE

Rijetke su sportašice u povijesti Hrvatske poput Janice Kostelić, Sandre Perković i Blanke Vlašić osvajale naslov najbolje sportašice u izboru HOO-a dvije godine zaredom. Njima se od 2021. godine pridružila Matea Jelić koja je nakon naslova olimpijske pobjednice i europske prvakinje u istoj godini  pobrala šlag i zasluženo odnijela velika priznanja. Tako je prestižna nagrada za najbolju sportašicu Hrvatske pripala sportašici taekwondo kluba Marjan i treći put u posljednjih 11 godina jer je Ana Zaninović bila laureat prije deset godina kad je ponijela naslov svjetske prvakinje.

Najboljim trenerom Hrvatske proglašen je Toni Tomas, glavni trener taekwondo kluba Marjan i osnivač najuspješnijeg sportskog kolektiva u Hrvatskoj. Zanimljivo da je i Toniju ovo druga nagrada samo je njegova stigla deset godina nakon prve za najboljeg trenera 2011. godine. Tada je uz bok stajao Anti Gipsu Kosteliću, a danas Nikoli Braliću i Vedranu Martiću.

Među nominiranima je bio i Toni Kanaet, brončani olimpijac iz Tokya, ali je pobjedu odnio jedan drugi Splićanin, srebrni jedriličar Tonči Stipanović.