Matea Jelić i Lena Stojković prve na svjetskim rang listama

Rezultatski  fenomenalna godina za taekwondo klub Marjan potvrđena je na najnovijim svjetskim rang listama na kojima Hrvatska ima 9 sportaša među deset najboljih na svijetu, a od toga ih je čak osam iz splitskog kluba. 

Olimpijska pobjednica i europska prvakinja Matea Jelić uvjerljivo je vodeća na svjetskoj rang listi do 67 kilograma s 388 bodova ispred Britanke Lauren Williams s 274 boda.

Prva na svjetskim rang listama je i Lena Stojković, prvakinja Europe do 46 kilograma sa 119 bodova dok je iza nje Kanađanka Yong koja je skupila 97 bodova. 

Na drugom mjestu u kategoriji do 63 kilograma je Lovre Brečić koji sa 106 bodova kasni tek šest bodova iza Belgijanca Achaba. 

Treća na svijetu u kategoriji do 62 kilograma je prvakinja Europe i brončana na svjetskom prvenstvu Bruna Vuletić

Brončani olimpijac iz Tokija Toni Kanaet je na osmom mjestu u kategoriji do 80 kilograma dok brat i sestra Leon i Nikita Glasnović zauzimaju devete pozicije u kategorijama do 63 i do 57 kilograma. Krug od deset najboljih na svjetskim rang listama za sportaše taekwondo kluba Marjan zatvara olimpijac Ivan Šapina koji je deseti u kategoriji do 87 kilograma. 

 

MATEA JELIĆ – 67 KG 1.mjesto

LENA STOJKOVIĆ – 46 KG 1.mjesto

LOVRE BREČIĆ – 63 KG 2.mjesto

BRUNA VULETIĆ – 62 KG 3.mjesto

TONI KANAET – 80 KG 8.mjesto

NIKITA GLASNOVIĆ – 57 KG 9.mjesto

LEON GLASNOVIĆ – 63 KG 9.mjesto

IVAN ŠAPINA – 87 KG 10.mjesto