Matea Jelić najbolja sportašica po izboru Slobodne Dalmacije

Matea Jelić, Mate Pavić, braća jedriličari Šime i Mihovil Fantela, nogometašice ŽNK Split, Luka Modrić, Ana Viktorija Puljiz i Mili Poljičak laureati su „Sportskog imena Dalmacije” za 2018. godinu, prestižne nagrade koju tradicionalno dodjeljuje Slobodna Dalmacija. Kao i posljednjih nekoliko godina, ceremonija je održana u Staroj gradskoj vijećnici na splitskoj Pjaci, a u izboru su sudjelovali čitatelji i žiri „Slobodne”.

Konkurencija je bila jaka, pogotovo u kategorijama sportaša i sportašice, no pobjednik je u svakoj kategoriji mogao biti samo jedan.

SPORTAŠICA – MATEA JELIĆ (Taekwondo klub Marjan, Split) – Kninjanka se u 2018. godini okitila zlatnom medaljom na Mediteranskim igrama u Tarragoni do 67 kg. Također je osvojila zlato, srebro i broncu na Grand Prix turnirima, zatim dva zlata i srebro na G2 turnirima, a na Europskom prvenstvu u Kazanu zaustavljena je u četvrtfinalu. Šesta je na olimpijskoj rang listi svoje kategorije, a upravo šest najboljih ide na Olimpijske igre u Tokiju 2020.