NEVJEROJATNIH DEVET MEDALJA SENIORA TAEKWONDO KLUBA MARJAN NA G1 TURNIRU U TALLINU

Nevjerojatne rezultate taekwondo kluba Marjan gledamo cijelu 2021. godinu, od europskog seniorskog prvenstva, kvalifikacijskog turnira za olimpijske igre i samih olimpijskih igara pa sve do netom završenih europskih smotri za kadete i mlađe seniore. 

No, odmora za seniorski top team nema i danas je održan Tallin open, G1 turnir kojim su se sportaši maksimalno okrenuli i posvetili kvalifikacijama za olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Praktički je druga godina olimpijskog ciklusa i 50% svih osvojenih bodova iz ove godine računat će se za direktne putnike na olimpijske igre u Parizu. 

Među 11 seniora taekwondo kluba Marjan nevjerojatno zvuči podatak da ih je čak 9 stiglo do odličja na G1 turniru od čega ih je pet osvojilo zlatnu medalju, troje srebrnu i tek jednu brončanu. 

Lena Stojković i Bruna Vuletić su nastavile niz započet na europskom seniorskom prvenstvu te su stigle do zlatnih medalja u kategorijama do 46 i 62 kilograma. 

Lovre Brečić, Leon Glasnović i Piero Marić su s druge strane osvojili zlata u kategorijama 63, 68 i 74 kilograma.

Srebra su pripala Nikiti Glasnović, Pašku Božiću i Matei Kolovrat dok je brončana mlada Bruna Duvančić.

U borbi za medalju poražene su Ivana Duvančić i Paula Antunović. 

Dodajmo da se troje olimpijaca, Matea Jelić, Toni Kanaet i Ivan Šapina još nisu priključili ostatku seniorskog top teama na G1 turnirima, ali očito je da nas čeka iznimno uzbudljiv kvalifikacijski ciklus za Pariz 2024. godine u kojem će članovi taekwondo kluba Marjan marljivo skupljati bodove i tražiti direktni plasman na sljedeće olimpijske igre.