Informacije i
Obavijesti

Nika Karabatić nova je europska kadetska prvakinja u kategoriji – 37 kg

 

 Članica splitskog Marjana Nika Karabatić nova je europska kadetska prvakinja u taekwondou u kategoriji do 37 kilograma. Na putu do najviše stepenice pobjedničkog postolja upisala je pet pobjeda s ukupnom bodovnom razlikom 80:23. U prvom kolu je deklasirala Ruskinju Ainu Murzaevu prekidom 20:0, u drugom slavila protiv Turkinje Meryem Elif Iyin 15:9 da bi još jednim prekidom protiv Njemice Meline Eskitzi 23:2 osigurala medalju. U polufinalu je bez većih problema savladala i Ukrajinku Yekaterinu Khomenko sa 19:12 da bi u finalnoj drami još jednu Ruskinju Annu Titarenko  pobjedila na zlatni bod 3:0.

Ivana Duvančić je zaustavljena u drugom kolu od kasnije prvakinje Europe dok je Kristijan Perajica predao zbog ozljede bez borbe.

U ekipnom plasmanu kadetkinja Hrvatska je s jednim zlatom i dva srebra zauzela treće mjesto na EP.

Novi je to veliki uspjeh za fantastičnu godinu splitskog taekwondo kluba Marjan. Dva seniorska naslova prvaka Europe, bronce na juniorskom prvenstvu svijeta i olimpijskim igrama mladih te sada zlato na europskom kadetskom prvenstvu već prvog dana. Uz osam nevjerojatnih medalja na grand prix natjecanjima ove godine i dva prva mjesta na svjetskim rang listama na koncu godine su zaista rezultat dugogodišnjeg sustavnog rada cijelog kluba.