Informacije i
Obavijesti

OBAVIJEST O LIJEČNIČKOM PREGLEDU

 

Poštovani roditelji i članovi kluba,

Dana 1.1.2023. stupio je na snagu novi zakon o sportu temeljem kojega svako dijete koje trenira mora imat važeći liječnički pregled. Prema Zakonu sva djeca koja treniraju, a ne natječu se liječnički trebaju napravit jednom u 24 mjeseca, a sva djeca koja se natječu na turnirima liječnički moraju raditi jednom u šest mjeseci.

Liječnički mora biti obavljen kod specijalista medicine rada i sporta koji je ovlašten za obavljanje pregleda sportaša, a ne kod svog liječnika opće prakse jer njega Zakon ne prihvaća. Iako je odluka Vlade RH obvezujuća probajte ovo prihvatiti i kao dobru stvar za svoje dijete jer jedan pregled za početnika koji tek ulazi u svijet sporta Vam može možda otkriti neku prikrivenu manu i spasiti život Vašem djetetu.

U Gradu Splitu postoji više ovlaštenih poliklinika, a mi kao klub smo dogovorili suradnju s Poliklinikom Matulić koja će svim našim članovima omogućiti pregled s popustom od 20% po povlaštenoj cijeni od 20,00 eura dok je za ostale koji nisu članovi Marjan pregled kod Matulića 25 eura. Također, njihov doktor će organizirati termine i preglede samo za članove taekwondo kluba Marjan jer je dosad često bio slučaj da nema slobodnih termina. U svakom slučaju ste slobodni liječnički pregled napraviti po želji i u nekoj drugoj ovlaštenoj poliklinici medicine rada i sporta u gradu ukoliko ne želite u Poliklinici Matulić.

Mi smo obavijestili Polikliniku Matulić da otvore veći broj termina za naše članove u narednom peridou te Vas molimo da nazovete za točan termin direktno Polikliniku jer svaki pregled traje između 10 i 15 minuta. Plaćanje je na licu mjesta Poliklinici Matulić, a liječničku potvrdu Vas molimo da donesete ili treneru na trening ili u kancelariju kluba u olimpijskom centru na Lokvama na adresi Stepinčeva 12. Pozovite se na taekwondo klub Marjan prilikom rezervacije svog termina.

 

 

Roditelji se mogu naručiti na brojeve: 021 543 573, 095 606 0777 i 099 543 5730, a liječnički se može obaviti na adresi Osječka 24a.

 

 

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju,

 

Lijep pozdrav

 

 

TRENUTNO STANJE VAŽEĆIH LIJEČNIČKIH:

 

LIJEČNIČKI PREGLEDI