Ostvarenje olimpijskog sna

Najveći uspjeh u povijesti kluba ostvaren je na olimpijskim igrama u Tokiju gdje je Matea Jelić postala olimpijska pobjednica, a Toni Kanaet osvojio brončanu medalju.

Matea Jelić je sa samo 23 godine stigla do naslova olimpijske pobjednice u kategoriji do 67 kilograma pobijedivši u finalu Britanku Lauren Williams s 25:21. U neizvjesnom finalu rezultat je na početku posljednje minute bio 13:13 da bi se samo 15 sekundi prije kraja borbe Lauren odvojila na 21:15 no tada je Matea s tri udarca nogom u glavu okrenula borbu i odnijela olimpijsko zlato u Split. Bio je to dvoboj posljednje dvije europske prvakinje, Matee iz Sofije ove godine i Lauren iz Kazana 2018. godine, ali i sraz dvije najbolje sportašice. Jelić je na putu prema finalu u prvom kolu prekidom pobijedila Haićanku Lauren Lee s 22:2, u četvrtfinalu je bila bolja još jednim prekidom protiv Brazilke Milene Titoneli 30:9 da bi u polufinalu slavila 15:4 protiv Amerikanke Paige Mcpherson.

Toni Kanaet je do prve hrvatske muške olimpijske medalje, ali i do prve muške splitske borilačke medalje na Igrama u povijesti stigao na suveren način protiv Uzbekistanca Nikite Rafalovića s 24:18. Kanaet je u kategoriji do 80 kilograma u prvom kolu slavio protiv Španjolca Raula Martineza Garcije 21:15, da bi u četvrtfinalu izgubio od olimpijskog pobjednika Rusa Maksima Khramtcova. S obzirom da je Rus otišao u finale povukao je Kanaeta u repasaž kroz koji je Splićanin prvo pobijedio prekidom Faysala Sawadoga iz Burkine Faso 30:10, a potom i Rafalovića. U borbi za medalju rezultat je u prvoj rundi bio neizvjestan 6:6, u drugoj je Toni pobjegao na 15:8 da bi u trećoj kad je Rafalović krenuo na sve ili ništa Toni samo završio posao s dva udarca u tijelo i jednim u glavu.

Osim Tonija i Matee, na olimpijskim igrama u Tokiu nastupio je i Ivan Šapina u kategoriji preko 80 kilograma. Ivan je bez polufinala olimpijskih igara i borbe za odličje ostao na nesretan način. U prvom je kolu teške kategorije pobijedio svjetskog viceprvaka Meksikanca Carlosa Sansoresa 6:4 da bi u četvrtfinalu izgubio od Kineza Hongyi Sun 6:8 iako je samo 16 sekundi prije kraja borbe vodio 5:2 i kontrolirao borbu. Ivan je s 21 godinom stekao veliko iskustvo za novi olimpijski ciklus.