Paško Božić osvojio medalju u teškoj kategoriji protiv olimpijskog viceprvaka

Posljednjeg dana europskog seniorskog taekwondo prvenstva Hrvatska je stigla do osme medalje koju je u kategoriji +87 kilograma osvojio Paško Božić.

Teškaš splitskog Marjana krenuo je u osmini finala čvrsto i slavio prekidom 24:4 protiv Norvežanina Miloša Pilipovića da bi u četvrtfinalu svladao prvog nositelja i olimpijskog viceprvaka iz Tokija Georgijevskog 20:9. Prva je to seniorska medalja za tek 20-godišnjeg Paška Božića, dobitnika nagrade Dražen Petrović za najveću mladu nadu koji je svojevremeno bio brončani kadet Europe kao i srebrni na mlađem seniorskom prvenstvu starog kontinenta. Šesta je to medalja za splitski Marjan na ovom prvenstvu od osam Hrvatskih te ukupno nevjerojatna 94. medalja kluba koji iz godine u godinu postiže nevjerojatne rezultate na velikim natjecanjima. Paško je u polufinalu zaustavljen od Španjolca Ivana Martineza Garcije 11:6 te je ostao na brončanoj medalji.

Braniteljica naslova Bruna Vuletić zaustavljena je u borbi za medalju od iznimno nezgodne i visoke Belgijanke Chaari Sarah s 12:5. Članica Marjana je u kategoriji do 62 kilograma krenula s pobjedom protiv Finkinje Manninen 16:8, ali dalje od toga nije išlo.

Marko Golubić iz zagrebačkog Championa prvenstvo je otvorio slavljem u osmini finala protiv Ukrajinca Chumachenka 27:13. Dramatična borba u četvrtfinalu protiv Husića na koncu je završila 21:20 za olimpijca iz Bosne i Hercegovine čime je Marko ostao bez polufinala i rekordne devete medalje za Hrvatsku.

U kategoriji do 57 kilograma nastupila je i Helena Kičema iz Novog Zagreba koja je u osmini finala slavila protiv Austrijanke Kindl rezultatom 20:14 da bi je u borbi za medalju zaustavila dvostruka olimpijska pobjednica Jade Jones prekidom 6:26.