Paško Božić pobijedio svjetskog viceprvaka, Bruna Duvančić sa samo 16 godina do prve seniorske medalje

Nakon fenomenalnog nastupa na europskom seniorskom prvenstvu za članove splitskog Marjana prije tjedan dana u istom su ritmu nastavili i ovog vikenda na G1 turniru Spanish openu koji se održao u Benidromu pokraj Alicantea.

Čak sedam medalja i dva pehara za ekipni poredak razlog su što su se kući vratili s osmjehom. I dok se uspjeh renomiranih sportaša donekle očekivao najveće veselje priuštili su mlađi, oni koji tek ulaze u seniorske vode i još su jedna potvrda izvrsnog sustavnog rada u klubu.

Tek 19-godišnji Paško Božić bio je fenomenalan u teškoj kategoriji osvojivši srebrnu medalju. Na putu do finala borio se čvrsto, rutinirano i koncentrirano i izvrsno je slušao uputu trenera s klupe. O kvaliteti njegovog nastupa dovoljno govori činjenica da je u polufinalu pobijedio Meksikanca Sansoresa, aktualnog svjetskog viceprvaka, panameričkog prvaka i plasiranog na olimpijske igre u Tokyu.

Odlične su bile i Paula Antunović koja je do zlatne medalje u kategoriji do 46 kilograma stigla uz četiri sigurne pobjede te Bruna Duvančić koje je još kao juniorka stigla do svoje prve medalje u drugom nastupu na G1 turnirima u konkurenciji iskusnih seniorki do 49 kilograma.  Mlada 16-godišnja Bruna Duvančić slavila je u prvom kolu prekidom 26:6, u drugoj je bila izvrsna 25:11 da bi u polufinalu tijesno poražena 8:11 od aktualne prvakinje Europe od prije tjedan dana, Španjolke Cerezo.

Putnici na olimpijske igre Matea Jelić i Toni Kanaet osvojili su srebrnu odnosno brončanu medalju, no njihov fokus je bio isprobavanje i vježbanje za olimpijske igre i primarni cilj na ovom turniru je bilo isprobat neke stvari, odradit nekoliko borbi i ne ozlijedit se, a istovremeno doći do medalje i bodova za rang liste što su uspješno i odradili. Jelić je upisala dvije pobjede 19:2 i 34:0 dok se finalnu borbu nije borila protiv Ruth Gbagbi. Kanaet je nakon pojeda 16:0 i 13:5 u polufinalu izgubio od dobro mu poznatog Eisse 9:14.

Europska prvakinja Bruna Vuletić osvojila je broncu do 62 kilograma kao i Darija Zeljko u kategoriji +73 kilograma.

U ekipnom poretku seniorke Marjana zauzele su drugo mjesto iza reprezentacije Španjolske dok su seniori petoplasirani.