Informacije i
Obavijesti

PET MEDALJA ZA ČLANOVE SPLITSKOG MARJANA NA TURKISH OPENU

PORED ODLIČNIH LOVRE BREČIĆA I NIKITE GLASNOVIĆ VRIJEDI ISTAKNUTI ZLATO 17 GODIŠNJE LENE STOJKOVIĆ

Fenomenalni Lovre Brečić osvojio je i drugo zlato u tri dana razmaka. Ovog puta bio je najbolji na Turkish openu u konkurenciji 68 sportaša u kategoriji do 63 kilograma s nevjerojatnih pet kontinenata, a do zlata mu je još jednom trebalo čak sedam kola. Nakon slobodnog prvog kola pobijedio je Rusa Bulata, Ukrajinca Dziubu 17:13, Španjolca Joana Jorqueru 21:9, a u četvrtfinalu domaćeg predstavnika Mertcana Dolmacija s tijesnih 27:26. U polufinalu je Lovre slavio tek na zlatni bod protiv Čileanca da bi finale deklasirao drugog Španjolca Del Rija Guerrera sa 36:14.
Sa dva zlata na G2 i G1 turnirima Brečić je osvojio velikih 30 bodova u borbi za plasman u Tokyo te bi na olimpijskim rang listama početkom ožujka trebao skočiti na četvrto mjesto. Odličnu startnu poziciju i prednost na listama ipak će morati braniti na svjetskom prvenstvu u Manchesteru koje je G12 kategorije kao i na četiri grand prixa G4 i G8 kategorije.

U odličnoj formi na startu sezone je i Nikita Glasnović koja je zlatu sa G1 turnira na Cipru i srebru sa President cupa dodala novo srebro na Turkish openu. Osvojila je čak 38 bodova s te tri medalje, a usporedbe radi 40 bodova vrijedi naslov europske prvakinje. Nikita je kao i Lovre s novim bodovima još malo pobjegla pratnji u borbi za olimpijske igre, ali sezona je tek počela i pred njom je još puno rada kako bi potvrdila trenutnu poziciju.

Matea Jelić je također među vodećih šest na olimpijskim rang listama, a ona je dva natjecanja u Turskoj zaključila sa dvije bronce. Nakon President cupa gdje je osvojila treće mjesto do 73 kilograma danas je na Turkish openu treće mjesto zauzela do 67 kilograma predavši polufinale.

Posebno veseli zlatna medalja novog Marjanovog proizvoda, tek 17 godišnje Lene Stojković koja je iako još juniorka prešla u seniorke i upisala pet pobjeda sa razlikom bodova 158:87. Lena je prošle godine osvojila broncu na svjetskom juniorskom prvenstvu i broncu na olimpijskim igrama mladih, a sada je u Turskoj na dva seniorska natjecanja već osvojila 14 bodova čime će napraviti ogroman skok na svjetskim i olimpijskim rang listama.

Petu medalju za splitski Marjan osvojila je Ivana Babić koju je u polufinalu zaustavila Francuskinja Magda Wiet Henin,vlasnica europskog srebra i bronca.

Bruna Vuletić je zaustavljena od prve nositeljice, Španjolke Marte Calvo Gomez s tijesnih 12:14.

   

LOVRE BREČIĆ – ZLATO

LENA STOJKOVIĆ – ZLATO

NIKITA GLASNOVIĆ – SREBRO

MATEA JELIĆ – BRONCA

IVANA BABIĆ – BRONCA

 

NIKITA GLASNOVIĆ – BOTAKOZ KAPANOVA 21:0

NIKITA GLASNOVIĆ – TAMARA MIQUEL ŠPA 23:2

NIKITA GLASNOVIĆ – ZARYA KOSIMOVA 20:4

NIKITA GLASNOVIĆ – LOUISE CHRISTENSEN 32:3

NIKITA GLASNOVIĆ – GULSUM GULTEKIN 8:13

 

MATEA JELIĆ – ELIZABETH OLUCHI 28:7

MATEA JELIĆ – NUR DEMIR 24:5

MATEA JELIĆ – TETIANA TETEREVIATNYKOVA PREDALA

 

LENA STOJKOVIĆ – RUZE FEYZA FIDAN 22:1

LENA STOJKOVIĆ – AYSE BEYZA YILDIZ 28:18

LENA STOJKOVIĆ – DINA LANGEROUDI 36:24

LENA STOJKOVIĆ – FILIZ OGEL 49:40

LENA STOJKOVIĆ – NIKAL SATILMIS 23:4

 

IVANA BABIĆ – AMINA NURGAZYKYZY 29:8

IVANA BABIĆ – NUR OGUS 18:5

IVANA BABIĆ – KUBRA KIYI 22:12

IVANA BABIĆ – MAGDA WIET HENIN 2:6