Informacije i
Obavijesti

Rezultati nakon 1. kola Marjanske lige

23.03.2019. godine u dvorani O.Š. Gripe održano je prvo kolo Marjanske lige.
U prilogu su prikazani postignuti rezultati i poredak nakon 1. kola lige. Ukupno će se održati tri kvalifikacijska kola, i četvrto, finalno kolo Marjanske lige za 2019. godinu.
Pobjeda u Marjanskoj ligi se boduje sa tri boda, neodlučen rezultat sa dva boda, dok se poraz boduje s jednim bodom.
Zasjenjene pozicije u tablicama poretka Marjanske lige prikazuju trenutni plasman ekipa koje su kvalificirane na finalno, 4. kolo Marjanske lige, prema kriterijima za plasman u skupinama. Konačni poredak ekipa po grupama i imena ekipa koje će se plasirati na završni turnir biti će poznat nakon zaključenog 3. kola Marjanske lige za 2019. godinu.
Na završni turnir će se plasirati:
1. U kategoriji mlađih kadetkinja/kadeta (skupina A, B i C) po dvije najbolje ekipe iz svake od tri skupine, te dvije najbolje trećeplasirane ekipe, sveukupno 8 ekipa. Na završnom, 4. kolu lige, ekipe će se natjecati po kup sistemu (četvrtfinale, polufinale i finale) za ukupnog pobjednika lige.
2. U kategoriji starijih kadetkinja (skupina D i E) po dvije prvoplasirane ekipe, sveukupno četiri ekipe. Na završnom, 4. kolu lige, ekipe će se natjecati po kup sistemu (polufinale i finale) za ukupnog pobjednika lige.
3. U kategoriji starijih kadeta (skupina F) dvije prvoplasirane ekipe u skupini. Na završnom, 4. kolu lige, ekipe će se natjecati po kup sistemu (finale) za ukupnog pobjednika lige.
Kriteriji za ukupni poredak ekipa u grupi:
1. Veći broj bodova
2. Veća razlika postignutih i primljenih poena
3. Veći broj postignutih poena
4. Veći broj pobjeda
5. Manji broj kaznenih bodova
Isti kriteriji će se poštovati kod određivanja dvije najbolje trećeplasirane ekipe u kategoriji mlađi kadetkinja/kadeta (skupina A, B i C).