SLOVENIA OPEN

 

OSVAJAČI MEDALJA – SLOVENIJA OPEN

 

 

Članovi Marjana nastupili su na iznimno jakom G2 turniru Slovenija open u sve tri uzrasne kategorije i osvojili 16 odličja. U fazi priprema za svjetsko seniorsko, europsko mlađe seniorsko i europsko kadetsko prvenstvo  Slovenija je došla kao odličan test, tim više što su na tatamiju bili brojni osvajači olimpijskih i svjetskih odličja, reprezentacija Velike Britanije, brojni Kinezi koji se jako rijetko uopće pojavljuju na turnirima.  

U seniorskoj konkurenciji medalje su osvojili svi Marjanovi osvajači medalja na posljednjem europskom prenstvu i olimpijskim igrama kao i mlađi kadetski i juniorski reprezentativci Hrvatske.  

Zlatna seniorka je još jednom Bruna Duvančić, nova seniorska nada iz plejade Marjanovih blizanki. Srebrni su osvajači olimpijskih odličja iz Tokija Matea Jelić i Toni Kanaet kao i dvostruka prvakinja Europe Lena Stojković dok su do seniorskih bronci stigli i Ivan Šapina, Paško Božić, Lovre Brečić, Ivana Duvančić i Leon Glasnović. 

Raspoloženi su bili i juniori Nika Karabatić, Mia Tukić, Mariela Parčina i Leon Hrgota koji su osvojili zlata te Magdalena Matić koja je srebrna. 

Od kadetkinja na put su otputovale Lana Graovac i Dora Kozić koje se pripremaju za europsku smotru. Lana je uz zlatnu medalju ujedno i najbolja kadetkinja turnira dok je Dora Kozić osvojila broncu. 

U ekipnom poretku seniorskog uzrasta Marjan je drugi iza Kine, a ispred reprezentacije Velike Britanije dok su u juniorskom uzrastu sportaši Marjana osvojili uvjerljivo prvo mjesto.