Sportsko ime Dalmacije Matea Jelić i Klara Kovač!

Matea Jelić najbolja sportašica 2019., Klara Kovač najveća nada Dalmacije!

U foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu održan je tradicionalni 59. izbor Sportsko ime Dalmacije. Među laureatima našle su se dvije članice taekwondo kluba Marjan, Matea Jelić i Klara Kovač dok je za dlaku nagrada najboljeg Dalmatinca pobjegla Toniju Kanaetu.

Uz prisutnost brojnih poznatih sportaša poput Aljoše Asanovića, Stipe Pletikose, izbornika Zlatka Dalića i Ivice Tucka te eminentnih splitskih novinara i brojnih političara za najbolju sportašicu Dalmacije nagradu je drugu godinu zaredom ponijela Matea Jelić, evidentni olimpijski kandidat u Tokyu 2020., brončana na europskom prvenstvu u Bariju, zlatna na finalnom grand slamu u Kini i grand prixu Rim te srebrna na finalnom grand prixu u Moskvi  i grand prixu  u Chibi. Ujedno je godinu završila kao druga na svjetskoj rang listi i treća na olimpijskoj rang listi. Među nominiranima je bila i Bruna Vuletić, osvajačica brončane medalje na svjetskom prvenstvu u Manchesteru u kategoriji do 67 kilograma.
Za najveću nadu Dalmacije nagradu je ponijela Klara Kovač koja je sa samo 16 godina osvojila srebro na europskom prvenstvu za mlađe seniore u konkurenciji djevojaka koje imaju 21 godinu.
Nominirani su bili i Toni Kanaet i Lovre Brečić kao europski viceprvaci, a nagradu je ispred njih odnio strijelac Petar Gorša.