Toni Kanaet srebrni na EP u kategoriji do 80 kg.

Drugog dana europskog prvenstva u Bariju viceprvak Europe je postavo član splitskog Marjana, Toni Kanaet, u kategoriji do 80 kilograma. Fantastičnu formu sa zadnja dva grand prixa, nakon što se oporavio od mononukleoze, Kanaet je pretočio u novu medalju koja mu je bila prijeko potrebna u borbi za direktan plasman na Olimpijske igre u Tokyu.

Kanaet je prošle godine u Kazanu osvojio naslov prvaka Europe do 74 kilograma, a danas je na putu do srebra pobijedio tri teške borbe. Kao treći nositelj u prvom kolu je bio slobodan, u drugom pobijedio reprezentativca Bugarske Koleva prekidom 21:1, a u četvrtfinalu izbacio jednog od direktnih protivnika u borbi za Tokyo, Julia Ferreiru, rezultatom 10:6. U polufinalu je bez problem slavio protiv Ukrajinca V 15:10, da bi u finalu bolji od njega bio Rus Kotkov rezultatom 11:1.

Druga je to medalja za Hrvatsku taekwondo reprezentaciju na europskom prvenstvu u Bariju i ukupno deveta medalja za taekwondo klub Marjan u 2019. godini u kojoj su njegovi sportaši srušili sve moguće rekorde i visoko postavili ljestvicu za buduće generacije.

Drugog dana extra europskog prvenstva nastupili su i brat i sestra Glasnović, no oboje su izgubili na zlatni bod. I dok je Leon Glasnović zaustavljen u prvom kolu od Bugara Vladimira Dalakijeva, Nikita je u borbi za medalju zaustavljena u drami posljednjih sekundi ekstra runde. Nakon 0:0 poslije tri regularne runde i 0:0 nakon gotovo cijele četvrte runde, u zadnjoj sekundi je Nikitu udarcem šakom u oklop zaustavila Rahela Asemani.

Nakon dva od tri dana europske smotre Hrvatska ima dva odličja, a sutra nastupaju još Matea Jelić u kategoriji do 67 kilograma i Ivan Šapina u plusu.