TRI MEDALJE PRVOG DANA EP U-21

ČAK TRI MEDALJE NA OTVARANJU EP-a ZA MLAĐE SENIORE ZA SPLITSKI TKD MARJAN, DVA NASLOVA EUROPSKIH PRVAKINJA

Prvog dana europskog prvenstva za mlađe seniore nevjerojatni članovi taekwondo kluba Marjan osvojili su tri medalje, dva zlata i broncu. Prvakinje Europe su Nika Karabatić i Mila Mastelić dok je Ivana Duvančić brončana.

U kategoriji do 52 kilograma izvrsna je bila mlada Nika Karabatić koja je sa samo 15 godina i 11 mjeseci stigla do odličja u konkurenciji mlađih seniorki koje imaju 21 godinu i čak su pet godina starije od nje. U iznimno brojnoj kategoriji s 37 protivnica Nika je na putu do zlatne medalje imala odradit pet borbi. U prvom kolu je slavila protiv Rumunjke Mihal Georgiane s 2:0 u rundama, u drugom je deklasirala Talijanku Martinu Scarabello s dva prekida u dvije runde da bi medalju osigurala slavljem u četvrtfinalu protiv Ukrajinke Mariie Romanenko još jednom s 2:0 u rundama. Polufinalni sraz protiv klupske kolegice Ivane Duvančić nije se održao te je Nika otišla u finalnu borbu bez izgubljene runde. U finalu je s novih 2:0 u rundama Nika dominirala i protiv Turkinje Ozbey Oyku. Vrijedi spomenuti i da je to već peta medalja mlade Nike sa svjetskih i europskih prvenstava te druga velika medalja u ovoj godini jer je nedavno osvojila i svjetsku juniorsku broncu.

U kategoriji do 73 kilograma zlatnu medalju za Hrvatsku i splitski taekwondo klub Marjan osvojila je i Mila Mastelić čime je postala 39-a sportašica kluba s medaljom na velikom natjecanju što dovoljno govori o širini i sustavnom radu kluba. Mila je u osmini finala imala dramatičnu borbu protiv izvrsne reprezentativke Turske Zehre Kavukcuoglu koja je povela 1:0 u rundama da bi Mila uspjela dobit drugu rundu i u trećoj odlučujućoj u zadnjoj sekundi pogodit u glavu za pobjedu 10:9 odnosno 2:1 po rundama. Mila je nakon toga bez problema pobijedila protiv Nadine Mehmedović u četvrtfinalu te protiv Španjolke Judith Ruiz s 2:0. Finale između dvije Hrvatice pripalo je Splićanki s novih 2:0 u rundama dok je Nikolina Mesić iz Zagreba osvojila srebrno odličje.

U istoj kategoriji kao i Nika Karabatić samo s gornje strane ždrijeba Ivana Duvančić je u turnir ušla pobjedom protiv Izraelke Noe Preiss 2:0 u rundama da bi u drugom kolu svladala Turkinju Seymu Koseoglu s novih 2:0 u rundama. U borbi za još jednu medalju Ivana je bila bolja od Dankinje Louise Lyngbaek 2:0 u rundama. Ivani je to druga medalja ove godine jer je i na europskom seniorskom prvenstvu osvojila brončanu medalju u kategoriji do 53 kilograma, baš kao i prošle godine kada je na europskom juniorskom stigla do europske bronce.

Prvog dana natjecanja od Marjanovki je nastupila i Petra Šavija, ali je zaustavljena u prvom kolu kategorije do 52 kilograma.

Lijep pozdrav.