VELIKA PRIZNANJA ZA VELJKA LAURU ŠIŠU I LENU STOJKOVIĆ

Trener Veljko Laura Šišo i Lena Stojković dobitnici su osobne nagrade grada Splita za izniman doprinos i razvoj Grada Splita, a nagrade su im uručene u HNK-u u Splitu povodom svečane sjednice gradskog vijeća za Sv. Duju. Pred prepunim kazalištem u kojem su bili brojni uzvanici uključujući i predsjednika RH Zorana Milanovića prikazan je i kratki video o Šiši i Leni. 

Veljko Laura je puno više od trenera i njegov doprinos ne mjeri se samo medaljama i uspjesima na svim smotrama diljem svijeta. Njegovih 80-ak medalja na svjetskim, europskim i olimpijskim igrama u svim dobnim kategorijama samo su rezultat i plod njegovog rada i entuzijazma gdje s jednakim žarom pristupa svim uzrastima kluba. Svoj život je posvetio djeci i s njima je u dvorani od 7:00 ujutro do 23:00 navečer, njegov rad ne poznaje radno vrijeme ni godišnje odmore jer je dvorana ono što njega ispunjava i čini sretnim. Jedan je od rijetkih, ako ne i jedini trener na svijetu koji se može pohvaliti medaljama sa ljetnih olimpijskih igara, olimpijskih igara mladih i olimpijskih igara gluhih, a ono što je svakako jedan od glavnih razloga za nominaciju je činjenica da je kroz njegovu dvoranu prošlo na tisuće djece u posljednjih 20 godina, da su se ta djeca uz sport naučila radnim navikama, poštivanju, poštenju, fair playu, pristojnosti i da su u konačnici izrasli u zdrave mlade ljude koji su se ostvarili svatko u svom sektoru.  

Lena Stojković je u 2022. godini napravila povijesni uspjeh jer je u istoj godini osvojila naslov svjetske prvakinje i naslov europske prvakinje čime je prva u povijesti koja je napravila takav podvig. O njenim rezultatima od kadetskih i juniorskih pa do seniorskih dana ne treba trošiti riječi, a osobna nagrada ja samo šlag na torti nakon proglašenja najboljih u Hrvatskoj u izboru HOO-a i najboljih u gradu Splitu u izboru SSŠ-a.